מכשיר האיזון

עם הקמת הקיבוץ במקומו הנוכחי (סתיו 1947), היה צורך דחוף להתחיל ולבנות את המשק. לשם בניית הבתים, היו חייבים להשתמש במכשיר איזון (נבליר) אשר משמש מהנדסים למדידות השטח, וכן לחישובים הנדסיים, כמובן שבקיבוץ שלנו לא היה מכשיר כזה.
ים לוין נסעה לביקור משפחתי באירופה, והגיעה גם לשוויץ. כדי שרכישת מכשיר האיזון תהיה טובה, היא בקשה את עזרת אחד התלמידים היהודיים שלמד הנדסה בציריך. התלמיד וים הלכו ורכשו את המכשיר היקר וההכרחי.

כעבור שנה וחצי הגיע לקיבוץ להבות הבשן מהנדס צעיר משוויץ. מיד עם בואו "קפץ על המציאה השוויצרית" יוסק'א, שעד אותו יום היה אחראי על ענייני הבנייה בקיבוץ, וביקש מהמהנדס הצעיר לקחת לידיו את ענייני המדידה והתכנון בקיבוץ, ואף נתן לו את מכשיר האיזון. המהנדס השוויצרי הסתכל על מכשיר האיזון שקיבל מיוסק'א והתחיל לצחוק. כעת מותר כבר לגלות... שהסטודנט/המהנדס הצעיר היה לא אחר מאשר חברנו ברונו לוין (אין קשר משפחתי לים לוין).
רוב המפות בארכיון משרד השרטוט בקיבוץ, נעשו בעזרתו של המכשיר, ולמעשה הוא נמצא בשימוש עד היום.

מאת:מעין גולד
סיפר: ברונו לוין, 2013
ערך: עופר מיכאלי
צילום:מתי שמיל                                    חפירת בריכות הדגים על ידי ברונו לוין, 1948,


סיפור גרעין "החוצבים" כפי שסופר על ידי רותי בטר בטקס חג הקיבוץ תשע"ד
בני הקיבוץ הכינו ממים על להבות. תהנו!
מה זה חישווארון וארמריטר?   ומי אמרה "אנחנו מעט בחורות עם הרבה ביצים"? 
כל התשובות בפנים. (לחצו על הכותרת להמשך)
זיו מרום מספר על יום העבודה הראשון שלו במדגה: "כל דייג מכיר את הפרצוף של מאיר שאתה יודע שהוא עובד עליך, אבל אתה הולך בכל זאת. תשאלו את הדייג שנסע לקנות אבקת חשמל לחמצניות, תשאלו את מי שמיין בין סרטנים טובים ורעים, תשאלו את מי שרדף אחרי הדג המוביל ואת הילד בן התשע (השם שמור במערכת) שנשלח להביא את הג'יפ שחנה רחוק" 
המדגה בלהבות הבשן


סיפורים נוספים אפשר למצוא ב"גלריה" בתפריט הימני, בסרטוני הוידיאו.