אברהם בן צור - צייר


אברהם בן צור נולד בדורטמונד שבגרמנייה ב-1924.
עם עליית הנאצים לשלטון הסתיימה שלוות הילדות. אברהם נשלח לבית ספר יהודי מיוחד. שם גם החל צייר לראשונה. הוא למד שם ציור אצל לודוויג מיידנר  (meidner) צייר אקספרסיוניסטי אפוקליפטי.
החיים בגרמניה הנאצית היו קשים , היהודים נרדפו, חנויותיהם נבזזו ורכושם הושחת. חייהם היו בסכנה.
ב-1939 התארגנה בפעם הראשונה עליית ילדים  לישראל ואברהם בן ה-14 הגיע כך לארץ.
בהיותו יחד עם קבוצת הנוער שלו בירושלים קיבל שיעורי ציור נוספים אצל יעקב שטיינהרדט. שנודע בעיקר בזכות ציוריו וחיתוכי העץ בנושאי ירושלים והווי יהודי.     
בסיום תקופת הנוער אברהם רצה להצטרף לקיבוץ של השומר הצעיר, וכך מצא את דרכו לקיבוץ להבות הבשן.
הקיבוץ היה צעיר ועדיין לא קיבל קרקע להתיישבות. כאשר בסוף 1945 קיבלו קרקע בחיאם אל ווליד, הוקם הקיבוץ. אברהם היה בין קומץ החלוצים שנשארו לעסוק בהגנה על הנקודה, בסיקול ובעוד עבודות.
ממש מרגע הגיעו ארצה החליט אברהם ללמוד ערבית בנוסף לעברית. כאשר הגיע ללהבות שלט אברהם היטב בעברית, ערבית, גרמנית ובאנגלית.
ב-1950 ועד ל-1957 עבר לקיבוץ שער העמקים בעקבות נישואיו. שם נולדו לו בניו רענן (1950) וגלעד (1952). בשער העמקים עבד בגידולי השדה.
ב-1957 חזר לקיבוץ להבות הבשן וזמן קצר אחרי כן נפרד מאשתו.
בשנים 1960-61 היה הכתב לענייני ערבים של העיתון "על המשמר". ובשנים 1963-65 ערך גם את השבועון הערבי של מפ"ם "אל מרסאד". בכל אותה תקופה היה גם פעיל בכתיבת מאמרים לביטאונים שונים בענייני ערבים והמזרח התיכון.
ב-1965 יצא לאור ספרו הראשון " הסוציאליזם הערבי-אידיאולוגיה ומעשה".
ב-1966 הצטרפה אליו אשתו השנייה, פסל,  יחד עם בנה נחום, ובסוף שנה זו נולד להם בנם, אסא.
לאחר מלחמת ששת הימים עלה אברהם פעמים רבות לרמת הגולן והצליח לאתר מסמכים של מפלגת הבעת' הסורית. מסמכים אלו שימשו לו כיסוד לכתיבת מאמר מעמיק וחשוב : " the neobaath party of syria"  שפורסם במגזין בלונדון.
ספרו השני יצא לאור ב-1975 "גורמים סובייטים ומלחמת ששת הימים", היה ניתוח של חלק מהמסמכים שמצא בקונטרה, עיר הבירה הסורית של רמת הגולן.
לצד עבודה זו המשיך אברהם לצייר לאורך כל השנים: באסיפות קיבוץ, במסיבות ובחופשות. כאשר ערך את עלון הקיבוץ הוא אייר אותו ברישומים פרי עטו. בשנות ה-80 הוא צייר ספרים לנכדים. ביום ההולדת הוא נהג להכין ספר עם היבול של רישומי השנה מלווה בחרוזים. מדי שנה הוא הכין גם לכל חברי הקיבוץ לוח שנה עם רישום חודשי.
מאמצע שנות ה-70 התחיל אברהם להתעניין במיוחד בציור בפסטל-שמן. הוא עבד על הרכבי צבעים ולמד בהתאם לנטיותיו הלימודיות- מחקריות  את היחסים בין הצבעים. 
בציוריו של אברהם קיימת תמיד ההשראה של הטבע, הבולטים במיוחד ובעלי החשיבות המכרעת הם נופי הגליל האהובים עליו והמראות של חצר הקיבוץ.